Tarinatunnit Päijännetalossa Suomen vapaa-ajankalastusmuseolla

Päijännetalon auditoriossa järjestetään tarinatunteja liittyen paikallisiin uistinvalmistajiin, uistinten historiaan ja kalastukseen. Kesän 2018 ohjelmistoa valmistellaan parhaillaan ja siitä tiedotetaan piakkoin.

Päijännetalon remontista johtuen kesän 2018 uudistetut näyttelyt avautuvat vasta viikolla 25. Pahoittelemme tilannetta.

Kesän 2018 erikoisnäyttely: Tapio Laine – kalamies ja vaapputaiteilija 19.6. – 26.8.
Käsityötä alusta loppuun
Kaikki alkoi joen törmällä perhojen rakentelusta. Kun perhoja oli enemmän kuin riittävästi, alkoivat nirhat kiinnostaa. Nirhoja syntyi eri materiaaleista, aina kävyn rangasta eri puulajeihin, myös erilaiset pinnan käsittelytavat tulivat kokeiltua. Vaappujen valmistaminen alkoi vakavasti otettavana harrastuksena 80-luvulla ja jatkuu edelleen eläkepäivien rattona. Monipuoliset pintamateriaalit ja maalaustekniikat tekevät vaapuista yksilöllisiä. Mm. fasaanin sulat valikoituivat kiinnostavimmaksi pintamateriaaliksi ja hyvällä syyllä voidaankin puhua Tapio Laineen sulkavaapuista.

*********************************

The museum collections are complemented on a continual basis and the updated exhibitions are opened for season 2018 on June 19.