Kesän 2020 näyttelyanti Päijännetalossa

Kalastusmuseon perusnäyttelyssä esillä päijäthämäläistä kalastusperinnettä sekä maailmankuulujen uistinvalmistajien esittely.

Kalastusmuseon kesän 2020 erikoisnäyttelyt:

Suomen kalastusmuseoyhdistys esittelee keräilijä Juha Vuorisen laajan kokoelman kalastusaiheisista postimerkeistä sekä Simo Kärävän keräämät kala-aiheiset postikortit eri puolilta kalastavaa maailmaa.

Tapio Laine – kalamies ja vaapputaiteilija
Käsityötä alusta loppuun
Kaikki alkoi joen törmällä perhojen rakentelusta. Kun perhoja oli enemmän kuin riittävästi, alkoivat nirhat kiinnostaa. Nirhoja syntyi eri materiaaleista, aina kävyn rangasta eri puulajeihin, myös erilaiset pinnan käsittelytavat tulivat kokeiltua. Vaappujen valmistaminen alkoi vakavasti otettavana harrastuksena 80-luvulla ja jatkuu edelleen eläkepäivien rattona. Monipuoliset pintamateriaalit ja maalaustekniikat tekevät vaapuista yksilöllisiä. Mm. fasaanin sulat valikoituivat kiinnostavimmaksi pintamateriaaliksi ja hyvällä syyllä voidaankin puhua Tapio Laineen sulkavaapuista.

*********************************

The museum collections and exhibitions are complemented and updated on a continual basis.