Kesän 2019 näyttelyanti Päijännetalossa

Anna-Maija Ahokkaan talvinuottausnäyttely ”Sano Muikku”
Kanavalla isoisän aikaan
”Asikkalan kylät 170 vuotta”
Hämeen kansallispuistot -näyttely

Kalastusmuseon kesän 2019 erikoisnäyttely: Tapio Laine – kalamies ja vaapputaiteilija
Käsityötä alusta loppuun
Kaikki alkoi joen törmällä perhojen rakentelusta. Kun perhoja oli enemmän kuin riittävästi, alkoivat nirhat kiinnostaa. Nirhoja syntyi eri materiaaleista, aina kävyn rangasta eri puulajeihin, myös erilaiset pinnan käsittelytavat tulivat kokeiltua. Vaappujen valmistaminen alkoi vakavasti otettavana harrastuksena 80-luvulla ja jatkuu edelleen eläkepäivien rattona. Monipuoliset pintamateriaalit ja maalaustekniikat tekevät vaapuista yksilöllisiä. Mm. fasaanin sulat valikoituivat kiinnostavimmaksi pintamateriaaliksi ja hyvällä syyllä voidaankin puhua Tapio Laineen sulkavaapuista.

*********************************

The museum collections are complemented on a continual basis and the updated exhibitions are opened for season 2018 on June 19.